Rust/revalidatie:

Rust/revalidatie voor paarden:

Revalidatie Paarden en Pony's

19-11-2012

Paardencentrum” de Heidehoogte” in Oldeholtpade is te vinden op een steenworp afstand van “Dierenkliniek Wolvega”. Daarmee is het bij uitstek een geschikte locatie om het paard te laten revalideren, met eenvoudige mogelijkheid tot goede dierenartsbegeleiding. “Naast boxrust is het ook mogelijk de paarden hier de revalidatietherapie te laten verkrijgen. Met een zespaards trainingsmolen met harde ondergrond, een 600 meter lange baan met zachte ondergrond, een heuvel en een waterbak, evenals een binnenbak, kunnen de paarden getraind worden. Daarnaast hebben we ook de beschikking over kleine individuele paddocks, evenals grotere paddocks voor groepsverband of weide afgezet met schriklint”, vertelt Eddy de Vries. “Het is belangrijk dat een revaliderend paard voldoende rust krijgt na de blessure en dat een vervolgtraining goed opgebouwd is. Wij hebben daarom een rustige stal met boxen waar de paarden veel frisse lucht krijgen.”

“Vaak worden er, in overleg met de eigenaar, patiŽnten van dierenkliniek Wolvega naar ons doorgestuurd. Deze paarden kunnen vervolgens in overleg met de dierenarts of fysiotherapeut in behandeling genomen worden. Zo komt het ook voor dat wij paarden van buitenlandse klanten van de dierenkliniek mogen verwelkomen, maar er valt ook te denken aan paarden die lang in vet verband moeten staan en/of enige tijd op boxrust. Maar ook simpelweg een korte vakantie voor het paard in een rustige, frisse en blije omgeving is bij ons mogelijk.”

Tijdsduur

De blessure, de ernst hiervan en de tijd waarbinnen het probleem zich ontwikkeld heeft en ontdekt is, zijn van invloed op de revalidatietijd. “Hoe eerder het wordt erkend, des te eerder kan het worden hersteld en opgelost”, aldus Eddy.

Training

Stal de Heidehoogte biedt zowel aangespannen als bereden training. “Voor training binnen het revalidatieproces is rechtuit training op het harde aangespannen ideaal, echter het paard moet dit aangespannen lopen natuurlijk wel gewend zijn. Onder het zadel trainen heeft daarentegen als voordeel dat je het paard meer gecontroleerd kunt laten bewegen. Voor lichte training is longeren prettiger, omdat je het paard dan niet met extra gewicht belast. Maar als paarden eerst lange tijd hebben stilgestaan, beginnen we de training met stappen aan de hand en los in de kleine paddock, om weer aan het buiten zijn te kunnen wennen.”

Rustperiodes en revalidatie voor paarden

Sportpaarden hebben, bij een zwaar programma, soms een rustperiode nodig, hetzij na een blessure, hetzij na een bijzonder zwaar jaar. Onze locatie is zeer geschikt om als revalidatieplaats gebruikt te worden.

Mede omdat wij beschikken over alle benodigde accomodaties, zoals diverse paddocks, een trainingsmolen, etc, kunnen wij het volledige revalidatieprogramma uitvoeren.

 

 


©deheidehoogte.nl