Fokkerij/Opfok

 

20.03.2010

 

Voorjaar op de Heidehoogte met het Abfohlsystem van Jan Wolters

De winter is voobij, het gras wordt weer groen, de vogels fluiten weer en de eerste veulens zijn geboren.
Alandra een vijfjarige tuigpaardmerrie van Seleen uit Kassandra bracht op 18 maart 2010  van de keurhengst Patijn een bruinbles hengstveulen met vier witte benen.
Deze merrie is  eigendom van Paardencentrum de Heidehoogte. Op het zelfde moment werd er in de box ernaast ook een  draver hengstveulen van Daimond W geboren.
De merrie Ruthless Queen is eigendom van de familie Leusink.
Dit voorjaar is het weer mogelijk om op Paardencentrum de Heidehoogte uw merrie te brengen om af te veulenen.
Paardencentrum de Heidehoogte heeft het Abfohlsystem van Jan Wolters beschikbaar.
Dat wil zeggen er wordt een chipje in de schede van de merrie genaaid. Als de vruchtblaas naar buiten komt gaat er een alarmbel en wordt er een signaal via de mobiele telefoon gegeven. Daardoor is er 24 uur per etmaal controle op de merrie's.
Mocht het nodig zijn voor eventuele veterinaire ondersteuning is Dierenkliniek Wolvega op vijhonderd meter van ons bedrijf. V
oor verdere info of eventueel het afveulenen van uw eigen merrie kunt u kontakt met ons opnemen.

zie ook: www.abfohlsystem.de

 

 

Fokkerij en opfokken van paarden is een vak apart


Voor de opfok van uw jonge paarden is deze locatie bijzonder goed. Met name alle mogelijkheden die wij bieden, zijn optimaal geschikt voor het onbezorgd opgroeien van jonge paarden. De uitgestrektheid van onze weilanden, welke allen om de stal heen liggen, waardoor ze in het gezelschap van andere paarden opgroeien en hun benen naar hartelust kunnen strekken.

Ook zijn de accomodaties zeer geschikt om in de winter uw jonge paarden bij ons onder te brengen. Diverse uitloopgelegenheden, waarbij de jonge paarden ook 's winters ruim voldoende beweging krijgen, als het weer dit toelaat.

Ook voor paarden met veulens hebben wij aparte weilanden, waarbij we zoveel mogelijk de veulens per leeftijd bij elkaar zetten, zodat ook deze onbezorgd en omringd door leeftijdsgenootjes opgroeien. Wij zijn hier helemaal op ingericht.

Ook is er de mogelijkheid om uw paard bewaakt te laten afveulenen, onder cameratoezicht in zeer ruime boxen.
 


©deheidehoogte.nl